רוטב פיצה בתוך קערה

מתכון לרוטב פיצה בסיסי

פיצהלאב » מתכונים » מתכון לרוטב פיצה בסיסי

למרות מה שנהוג לחשוב, הכנה של רוטב לפיצה היא פשוטה למדי, ולא צריך יותר מערבוב של כמה רכיבים בסיסים (אך איכותיים) בשביל לקבל רוטב פיצה שלא יבייש אף פיצריה. בואו נראה איך עושים את זה

רוטב פיצה – הקדמה

רוטב פיצה הוא אחד הרכיבים החשובים בפיצה, ויש שיגידו שאפילו זה בעל הכי הרבה השפעה על הטעם הכולל של הפיצה; וזה הרי הגיוני – מעבר לטעם הבצק (שגם הוא חשוב מאוד), לגבינת המוצרלה אין הרבה מדי טעם, כך שלרוטב תרומה משמעותית לטעם ולאיכות האכילה הכללית של הפיצה, הן מבחינת טעם והן מבחינת מרקם:

  • רוטב מתובל מדי "יגנוב" את ההצגה מהבצק (נפוץ בפיצריות שכונתיות גנריות או בפיצה האט לדוגמה)
  • רוטב תפל יפגע באיכות הכוללת של הפיצה (במיוחד אם מדובר בבצק שלא עבר התפחה ארוכה ולא הספיק לפתח מספיק טעמים)
  • רוטב דליל/סמיך מדי יפגע במרקם הפיצה (פיצה "עמוסה" או פיצה "יבשה")
  • הרוטב מאפשר "לאזן" את רמת המליחות הכוללת של הפיצה (ביחד עם המליחות מהבצק והגבינה)

אם אתם רוצים לקרוא בהרחבה על רוטב פיצה (מוצרי עגבניות שונים וההבדלים ביניהם, דרכי הכנה ועוד), אתם מוזמנים לקרוא את הפוסט רוטב פיצה – המדריך המלא.

בהמשך תמצאו שני מתכונים בסיסיים לרוטב פיצה: אחד מעגבניות מרוסקות, ואחד מרסק עגבניות.

  • המתכון שמתבסס על עגבניות מרוסקות יתן רוטב שמרגיש יותר "טרי" (עם טעם שמזכיר יותר עגבניה טריה).
  • המתכון שמתבסס על רסק עגבניות יתן רוטב יותר "חזק" ומרוכז.

שימו לב שאין נכון או לא נכון – זה נטו תלוי בהעדפות שלכם. באופן כללי, עבור רוב סוגי הפיצות (לרבות פיצה ניו יורק ופיצה נאפוליטנית), עושים שימוש ברוטב על בסיס עגבניות מרוסקות; רטבים על בסיס רסק עגבניות נפוצים יותר בפיצות של פיצריות שכונתיות גנריות (פיצה שמש ושות'), וגם במידווסט סטייל פיצה. הבחירה באיזה רוטב להשתמש היא לגמרי שלכם (וניתן אפילו לעשות "מיקס" שיכיל גם עגבניות מרוסקות וגם רסק עגבניות).

שימו לב – את הרוטב (מכל סוג) אין צורך (וגם רצוי שלא) לבשל. פירוט למה תמצאו במדריך לרוטב פיצה שקושר מעלה.

מתכון לרוטב פיצה על בסיס עגבניות מרוסקות

המתכון הזה הוא מתכון לרוטב פיצה בסיסי (אבל מצוין); הוא עובד מעולה עבור רובם המוחלט של השימושים והפיצות – וזה הרוטב אותו אני ממליץ להכין. אתם יכולים להשתמש ב"מתכון" הזה כבסיס, ועליו להתאים את כמויות המלח, תבלינים וכו' לפי טעמכם האישי.

המתכון מבוסס על 400 גרם עגבניות משימורים (פחית סטנדרטית של עגבניות משימורים), והוא מספיק לארבע-חמש פיצות בגודל סטנדרטי. ניתן להשתמש באיזה מותג עגבניות שימורים שאתם רוצים (להבדלים בין המותגים והמוצרים השונים, ראו את הפוסט שקושר מעלה).

מצרכים לרוטב:

רכיבים שהם חובה:

  • קופסת עגבניות שימורים (400 גרם).
  • חצי כפית מלח. מלח הוא רכיב שהוא בגדר כמעט-חובה עבור רוטב פיצה, אך תרגישו חופשיים "לשחק" עם הכמות לפי הטעם האישי שלכם.

רכיבים אופציונליים:

  • כפית אורגנו מיובש או 2-3 עלי בזיליקום חתוכים / קוביית בזיליקום קפוא. רצוי שלא להשתמש בשניהם ביחד כי בזיליקום ואורגנו לוקחים את הרוטב לשני כיוונים שונים.
  • רבע כפית סוכר. הוספה של סוכר היא אופציונלית ולא חובה – זה תלוי כמה מתוקות העגבניות בהן אתם משתמשים. מומלץ לטעום את הרוטב לפני הוספה של סוכר, ולהוסיף סוכר רק אם הרוטב מרגיש לכם לא מתוק מספיק.
  • כפית שמן זית.
  • שן שום אחת קצוצה דק, או חצי כפית אבקת שום. אני ממליץ מאוד על הוספה של שום טרי – שום משדרג את הרוטב פלאים.
  • רבע קופסה של רסק עגבניות (יוסיף מעט טעם מרוכז ויתן רוטב יותר סמיך).
  • כל תבלין אחר שמתחשק לכם.

אם אתם רוצים להכין פחות/יותר רוטב, פשוט חלקו או הכפילו את הכמויות בהתאם (נניח עבור 100 גרם עגבניות מרוסקות – חלקו את שאר הרכיבים ב-4).

הכנת הרוטב:

הוסיפו את כל הרכיבים לקערה, ערבבו הכל – והרוטב מוכן. ניתן גם לטחון את הכל בבלנדר / עם בלנדר מוט לקבלת מרקם יותר חלק, או למיטיבי לכת – להשתמש במולין. כמובן שאתם יכולים לתקן תיבול לפי טעמכם האישי.
אין צורך לבשל את הרוטב.

מתכון לרוטב פיצה על בסיס רסק עגבניות

המתכון הזה נותן רוטב יותר "חזק" ומרוכז, שלרוב גם ירגיש יותר מתוק (שהרי רסק עגבניות הוא מוצר יותר מרוכז מעגבניות מרוסקות, ובהתאם גם מכיל יותר סוכר). 

המתכון מבוסס על 100 גרם עגבניות מרוסקות (קופסה סטנדרטית של עגבניות מרוסקות), והוא מספיק לכשתי פיצות בגודל סטנדרטי. ניתן להשתמש באיזה מותג רסק עגבניות שאתם רוצים.

מצרכים לרוטב:

רכיבים שהם חובה:

  • קופסה אחת של עגבניות מרוסקות (100 גרם)
  • רבע כפית מלח. מלח הוא רכיב שהוא בגדר כמעט-חובה עבור רוטב פיצה, אך תרגישו חופשיים "לשחק" עם הכמות לפי הטעם האישי שלכם.
  • חצי כוס מים (המים משמשים לדילול הרוטב)

רכיבים אופציונליים:

  • חצי כפית אורגנו מיובש
  • חצי שן שום קצוצה דק, או רבע כפית אבקת שום. אני ממליץ מאוד על הוספה של שום – שום משדרג את הרוטב פלאים.
  • כל תבלין אחר שמתחשק לכם.

אם אתם רוצים להכין פחות/יותר רוטב, פשוט חלקו או הכפילו את הכמויות בהתאם (נניח עבור 50 גרם רסק עגבניות – חלקו את שאר הרכיבים ב-2).

הכנת הרוטב:

הוסיפו את רסק העגבניות והתבלינים לקערה, וערבבו. הוסיפו את המים לרוטב תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם שהוא לא סמיך מדי ולא נוזלי מדי (ניתן להוסיף יותר/פחות מים בכדי "לשחק" עם המרקם לטעמכם). מכיוון שרסק עגבניות הוא מוצר מרוכז מאוד וסמיך, הוספה של המים היא קריטית על מנת לדלל אותו מעט, גם מבחינת טעם וגם מבחינת מרקם. כשהגעתם לדרגת הסמיכות הרצויה (ראו דוגמה בתמונה מטה) – הרוטב מוכן.

תמונה של רוטב עגבניות של פיצה האט

גם (ובמיוחד) במקרה זה – אין שום צורך לבשל את הרוטב, שכן הוא גם ככה מרוכז מאוד.

רוטב עגבניות וצרבת – טיפים

אם יש לכם נטייה לצרבות, ובמיוחד אחרי אכילה של פיצה (שהרי עגבניות הן פרי/ירק עם חומציות יחסית גבוהה מה שתורם להיווצרות צרבת), ניתן לעשות שני דברים:

  • במקום להשתמש באורגנו/בזיליקום מיובשים, עשו שימוש בעלי אורגנו או בזיליקום טריים.
  • גרדו גבינה קשה (פרמזן/פקורינו) עד כדי אבקה, הוסיפו אותה לרוטב וערבבו היטב. הקלציום שבגבינה מתפקד כבאפר (חוצץ) לחומציות ויגרום להורדת רמת החומציות של הרוטב – מה שיכול לעזור במניעת צרבות.

התאמת הכמויות של הרוטב (איך יודעים כמה רוטב צריך להכין)

אם אתם רוצים לדעת/לחשב כמה רוטב נדרש עבור סוג/גודל פיצה ספציפיים, אתם מוזמנים להשתמש במחשבון הגבינה והרוטב של פיצהלאב, שמאפשר לחשב כמה רוטב נדרש בהתאם לסוג הפיצה, הגודל שלה וההעדפות שלכם (מעט/הרבה רוטב).

איך ניתן לאחסן/להקפיא שאריות רוטב

אם נשאר לכם אקסטרה רוטב, ניתן (ואפילו מומלץ) להקפיא אותו לשימוש עתידי. להסבר איך לעשות את זה (כולל סרטון הדגמה קצר), ראו פוסט רוטב פיצה – המדריך המלא, סעיף 'אחסון/הקפאת רוטב עגבניות (איך להקפיא רוטב עגבניות)'.

לחצו לדירוג המתכון (ימין = 1, שמאל = 5)
[דירוגים: 6, ממוצע: 5]

רוצים להיות מעודכנים בתוכן חדש, או סתם להתחבר? מוזמנים לעקוב בפייסבוק, באינסטגרם וביוטיוב:

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *