רוטב פיצה בתוך קערה

רוטב לפיצה קלאסי – מתכון קל להכנה שמתאים לכל סוג פיצה

פיצהלאב » מתכונים » רוטב לפיצה קלאסי – מתכון קל להכנה שמתאים לכל סוג פיצה

למרות מה שנהוג לחשוב, ההכנה של רוטב לפיצה היא פשוטה למדי, ולא צריך יותר מערבוב של כמה רכיבים בסיסיים (אך באיכות טובה) בשביל לקבל רוטב פיצה שלא יבייש אף פיצריה. בואו נראה איך עושים את זה

רוטב לפיצה, שתי גרסאות: על בסיס עגבניות מרוסקות ועל בסיס רסק עגבניות

בהמשך תמצאו שני מתכונים בסיסיים לרוטב פיצה: אחד מעגבניות מרוסקות, ואחד מרסק עגבניות.

  • המתכון שמבוסס על עגבניות מרוסקות יתן רוטב שמרגיש יותר "טרי" (עם טעם שמזכיר יותר עגבניה טריה).
  • המתכון שמבוסס על רסק עגבניות יתן רוטב יותר "חזק" ומרוכז.

קחו בחשבון שאין נכון או לא נכון – זה נטו תלוי בהעדפות שלכם.

באופן כללי, עבור רוב סוגי הפיצות (לרבות פיצה ניו יורק ופיצה נאפוליטנית), עושים שימוש ברוטב על בסיס עגבניות מרוסקות, עם תיבול מינימלי (וכאן באה לידי ביטוי האיכות של מוצר העגבניות בו משתמשים).

רטבים על בסיס רסק עגבניות נפוצים יותר בפיצות של פיצריות שכונתיות גנריות (פיצה שמש ושות'). לרוב זה ילווה גם בתיבול חזק מאוד, ושיהיה על הצד היותר מתוק.

הבחירה באיזה סוג רוטב להשתמש היא לגמרי שלכם (וניתן אפילו לעשות "מיקס" שיכיל גם עגבניות מרוסקות וגם רסק עגבניות) – תתנסו ותראו מה אתם מעדיפים.

שימו לב – את הרוטב (מכל סוג) אין צורך (וגם רצוי שלא) לבשל.

רוטב פיצה על בסיס עגבניות מרוסקות

המתכון הזה הוא מתכון לרוטב פיצה בסיסי (אבל מצוין); הוא עובד מעולה עבור רובם המוחלט של השימושים והפיצות – וזה הרוטב אותו אני ממליץ להכין. אתם יכולים להשתמש ב"מתכון" הזה כבסיס, ועליו להתאים את כמויות המלח, תבלינים וכו' לפי טעמכם האישי.

המתכון מבוסס על 400 גרם עגבניות משימורים (פחית סטנדרטית של עגבניות משימורים), והוא מספיק לארבע-חמש פיצות בגודל סטנדרטי. ניתן להשתמש באיזה מותג עגבניות שימורים שאתם אוהבים.

מצרכים לרוטב:

רכיבים שהם חובה:

  • קופסת עגבניות שימורים (400 גרם).
  • חצי כפית מלח. מלח הוא רכיב שהוא בגדר כמעט-חובה עבור רוטב פיצה, אך תרגישו חופשיים "לשחק" עם הכמות לפי הטעם האישי שלכם.

רכיבים אופציונליים:

  • כפית אורגנו מיובש או 2-3 עלי בזיליקום חתוכים / קוביית בזיליקום קפוא. רצוי שלא להשתמש גם באורגנו וגם בבזיליקום ביחד משום שבזיליקום ואורגנו לוקחים את הרוטב לשני כיוונים שונים.
  • רבע כפית סוכר. הוספה של סוכר היא אופציונלית ולא חובה – זה תלוי כמה מתוקות העגבניות בהן אתם משתמשים. מומלץ לטעום את הרוטב לפני הוספה של סוכר, ולהוסיף סוכר רק אם הרוטב מרגיש לכם לא מתוק מספיק.
  • כפית שמן זית.
  • שן שום אחת קצוצה דק, או חצי כפית אבקת שום. אני ממליץ מאוד על הוספה של שום טרי – שום משדרג את הרוטב פלאים.
  • רבע קופסה של רסק עגבניות (יוסיף מעט טעם מרוכז ויתן רוטב יותר סמיך).
  • כל תבלין אחר שמתחשק לכם.

אם אתם רוצים להכין פחות/יותר רוטב, פשוט חלקו או הכפילו את הכמויות בהתאם (נניח עבור 100 גרם עגבניות מרוסקות – חלקו את שאר הרכיבים ב-4).

הכנת הרוטב:

הוסיפו את כל הרכיבים לקערה, ערבבו הכל – והרוטב מוכן. ניתן לטחון את הרוטב בבלנדר / עם בלנדר מוט לקבלת מרקם יותר חלק, או למיטיבי לכת – להשתמש במולין. כמובן שאתם יכולים לתקן תיבול לפי טעמכם האישי.
אין צורך לבשל את הרוטב.

רוטב פיצה על בסיס רסק עגבניות

המתכון הזה נותן רוטב יותר "חזק" ומרוכז, שלרוב גם ירגיש יותר מתוק (שהרי רסק עגבניות הוא מוצר יותר מרוכז מעגבניות מרוסקות, ובהתאם גם מכיל יותר סוכר). ברוב המקרים, הרוטב של פיצריות שכונתיות גנריות (כדוגמת פיצה שמש או פיצריות "זולות" אחרות) יהיה מבוסס כולו על רסק עגבניות, עם תיבול חזק. אם אתם רוצים "לחקות" את הרוטב של הפיצריות הנ"ל – זו הדרך.

המתכון מבוסס על 100 גרם עגבניות מרוסקות (קופסה סטנדרטית של עגבניות מרוסקות), והוא מספיק לכשתי פיצות בגודל סטנדרטי. ניתן להשתמש באיזה מותג רסק עגבניות שאתם רוצים.

מצרכים לרוטב:

רכיבים שהם חובה:

  • קופסה אחת של עגבניות מרוסקות (100 גרם)
  • רבע כפית מלח. מלח הוא רכיב שהוא בגדר כמעט-חובה עבור רוטב פיצה, אך תרגישו חופשיים "לשחק" עם הכמות לפי הטעם האישי שלכם.
  • חצי כוס מים (המים משמשים לדילול הרוטב)

רכיבים אופציונליים:

  • חצי כפית אורגנו מיובש
  • חצי שן שום קצוצה דק, או רבע כפית אבקת שום. אני ממליץ מאוד על הוספה של שום – שום משדרג את הרוטב פלאים.
  • כל תבלין אחר שמתחשק לכם. ברוטב של פיצה האט לדוגמה, עושים שימוש גם בבזיליקום מיובש ומיורן (למתכון המלא לרוטב של פיצה האט ראו מתכון לפיצה האט (פאן פיצה / אמריקן סטייל)).

אם אתם רוצים להכין פחות/יותר רוטב, פשוט חלקו או הכפילו את הכמויות בהתאם (נניח עבור 50 גרם רסק עגבניות – חלקו את שאר הרכיבים ב-2).

הכנת הרוטב:

הוסיפו את רסק העגבניות והתבלינים לקערה, וערבבו. הוסיפו את המים לרוטב תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם שהוא לא סמיך מדי ולא נוזלי מדי (ניתן להוסיף יותר/פחות מים בכדי "לשחק" עם המרקם לטעמכם).

מכיוון שרסק עגבניות הוא מוצר מרוכז מאוד וסמיך, הוספה של המים היא קריטית על מנת לדלל אותו מעט, גם מבחינת טעם וגם מבחינת מרקם. שימוש ברסק עגבניות "כמו שהוא", יתן רוטב מאוד סמיך ומרוכז.

כשהגעתם לדרגת הסמיכות הרצויה (ראו דוגמה בתמונה מטה) – הרוטב מוכן.

תמונה של רוטב עגבניות של פיצה האט

גם (ובמיוחד) במקרה זה – אין שום צורך לבשל את הרוטב, שכן הוא גם ככה מרוכז מאוד.

כמה רוטב צריך לפיצה אחת?

אם אתם רוצים לדעת/לחשב כמה רוטב נדרש עבור סוג/גודל פיצה ספציפיים, אתם מוזמנים להשתמש במחשבון הגבינה והרוטב של פיצהלאב, שמאפשר לחשב כמה רוטב נדרש בהתאם לסוג הפיצה, הגודל שלה וההעדפות שלכם (מעט/הרבה רוטב).

רוטב פיצה למתקדמים

אם אתם רוצים לקרוא בהרחבה על הכנה של רוטב פיצה "למתקדמים", לרבות ההבדלים בין מוצרי העגבניות השונים, השימוש בהם, דרכי הכנה וכו', אתם מוזמנים לעשות זאת בפוסט רוטב עגבניות לפיצה: המדריך המלא (מומלץ).

לחצו לדירוג המתכון (ימין = 1, שמאל = 5)
[דירוגים: 14, ממוצע: 4.4]

רוצים להיות מעודכנים בתוכן חדש, או סתם להתחבר? מוזמנים לעקוב בפייסבוק, באינסטגרם וביוטיוב:

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *