מחשבון טמפרטורת בצק סופית

פיצהלאב » כלים ומחשבונים » מחשבון טמפרטורת בצק סופית

לטמפרטורת הבצק הסופית יש חשיבות רבה בהכנה של בצק פיצה. מחשבון טמפרטורת הבצק הסופית של פיצהלאב יסייע לכם לחשב איך להגיע לטמפרטורה הסופית הרצויה, בכל פעם מחדש

**ראו דגשים לשימוש במחשבון בתחתית העמוד**



0


דגשים לשימוש במחשבון:

הטמפרטורה של הבצק בסיום הלישה היא אחד הדברים החשובים שיש לשים לב אליהם כשמכינים בצק שמרים. אם אתם לא מכירים את העקרון שמאחורי טמפרטורת בצק סופית, מומלץ מאוד (!) לקרוא עליו באנציקלופיצה, או בהרחבה בפוסט איך ללוש בצק פיצה – מדריך פרקטי ללישה אופטימלית (כל דרכי הלישה).

בנוסף, מומלץ מאוד לקרוא גם על מקדם חיכוך הלישה, ערך שיש לו השפעה משמעותית על טמפרטורת הבצק הסופית (ניתן לקרוא גם עליו בהרחבה בפוסט הנ"ל).

שימוש במחשבון:
(1) הזינו את טמפרטורת החדר
(2) הזינו את טמפרטורת הקמח (אלא אם הוא אוחסן במקרר או בחוץ, ברוב המוחלט של המקרים הטמפרטורה שלו תהיה זהה לטמפרטורת החדר)
(3) הזינו את מקדם חיכוך הלישה. מומלץ לקרוא עליו להרחבה בלינקים הנ"ל, אך באופן כללי, עבור לישה ידנית הוא יהיה בין 1-3, ועבור מיקסר/מלוש בין 8-16
(4) הזינו את הטמפרטורה הסופית הרצויה. הטווח האידיאלי הוא בין 23-27 מעלות
(5) לאחר הזנת כל הנתונים, תתקבל טמפרטורת המים הנדרשת בהתאם לתנאים שהוזנו. שימו לב שבתנאים מסוימים, היא יכולה לצאת שלילית

Similar Posts