מחשבון הבצק של פיצהלאב הוא הכלי האולטימטיבי ליצירת מתכוני פיצה (או כל בצק שמרים). המחשבון מאפשר ליצור ולערוך מתכונים, לקבל בקלות את כמויות הרכיבים הנדרשות לפי הצרכים שלכם, והכי חשוב – לחשב את כמות השמרים הנדרשת, כך שתוכלו לקבל בצק שתופח בצורה מושלמת, בכל פעם מחדש
להסבר על האופציה של חישוב לפי 'ערך עובי' ואיך להשתמש בה, לחצו כאן.
בכדי שהמחשבון יציג את הכמויות הסופיות של הרכיבים, נדרש להזין את כל נתוני הבצק הבסיסיים: משקל/מידות הבצק, כמות כדורים, % מים ומלח, כמויות בצק מקדים (באם בחרתם להשתמש בבצק מקדים) וכן את טמפרטורת וזמן ההתפחה. אחרת, לא יהיה בסיס לחישוב, והמחשבון יציג כמויות מאופסות.
עבור התפחה במקרר, כמות השמרים שהמחשבון נותן (שעשויה להיראות גבוהה ממה שהורגלתם אליו) מיועדת לשיטת התפחה בקירור ספציפית שנקראת 'שיטת ליימן', הכוללת כדרור והכנסת הבצק למקרר מייד בסיום הלישה. תוכלו לקרוא על שיטת ההתפחה הזו וכן על הסיבה לכמות השמרים הגבוהה בפוסט התפחה במקרר / טמפרטורת חדר – המדריך להתפחה אידיאלית (של כל בצק שמרים), בסעיף 'התפחה בשיטת ליימן' (מומלץ מאוד לקרוא את כל הפוסט).
זמן ההתפחה (בכל שיטת התפחה) הוא תמיד הזמן מרגע סיום הלישה ועד האפייה.
בשימוש עם בצק מקדים – זמן ההתפחה הוא עבור הבצק הסופי, לאחר ההוספה של הבצק המקדים; כלומר, זמן ההכנה של הבצק המקדים לא נכלל בזמן ההתפחה, אלא רק הזמן בו הבצק תופח לאחר ההוספה של הבצק המקדים.
המחשבון לא לוקח בחשבון את כמות השמרים שבבצק המקדים, משום שלרוב היא תהיה זעומה וזניחה ביחס לכמות השמרים הכללית. לכן, ברוב המקרים ניתן להשתמש בכמות השמרים הכוללת שהמחשבון נתן עבור הבצק הסופי ו"להתעלם" מכמות השמרים בבצק המקדים. להרחבה, ראו פוסט בצק מקדים – הגדרות, שימושים ודרכי הכנה, סעיף 'בכמה שמרים להשתמש בבצק מקדים?'.
ניתן להשתמש בכמות השמרים שהמחשבון נותן עבור כל בצק שמרים, לא רק פיצה. עבור בצק מועשר (חלה, בריוש, או כל בצק עם כמות גבוהה של סוכר ו/או שומן), הכפילו את כמות השמרים שהמחשבון נותן פי 1.5.
יש משתנים שלא ניתן לקחת בחשבון ולהכניס לנוסחה פשוטה, לדוגמה טמפרטורות לא אחידות במשך ההתפחה, תהליכי ניהול בצק שונים, הויטאליות של השמרים – לכל אלו יש השפעה משמעותית על ההתפחה. לכן, המחשבון נותן נקודת מוצא מצוינת של כמות השמרים, אבל הוא לא תורה מסיני, ויתכן ותדרשנה התאמות קלות של כמות השמרים על ידי ניסוי וטעיה.
לטמפרטורת הבצק הסופית יש חשיבות רבה בהכנה של בצק פיצה. מחשבון טמפרטורת הבצק הסופית של פיצהלאב יסייע לכם לחשב איך להגיע לטמפרטורה הסופית הרצויה, בכל פעם מחדש
רוצים לדעת איך להשתמש במחשבון הבצק של פיצהלאב להכנה של בצק פיצה? מעולה! הנה מדריך שיעזור לכם להשתמש במחשבון בצורה אופטימלית. המחשבון אמנם יכול להיראות בהתחלה טיפה מסובך ומאיים, אך אל דאגה, ברגע שתבינו את הפרנציפ (וזה יהיה מהר מאוד) – תוכלו להכין בקלות בצק שיהיה בדיוק לטעמכם
לא יודעים בכמה גבינה ו/או רוטב להשתמש לפיצה שלכם? מחשבון הגבינה והרוטב של פיצהלאב מאפשר לכם לחשב את כמויות הגבינה והרוטב בהתאם לגודל וסוג הפיצה שאתם מכינים ולהעדפות האישיות שלכם