המרת שמרים טריים ליבשים (ולהיפך): טבלת המרה והסבר מלא
צריכים להמיר בין שמרים יבשים לטריים (או להיפך)? בפוסט זה תמצאו טבלת המרה שתסייע לכם להמיר בצורה קלה ופשוטה בין כל סוגי השמרים, בנוסף למידע שיעזור לכם להבין למה בכלל נדרש להמיר בין שמרים טריים ליבשים, ואיך עושים זאת בצורה נכונה
הקדמה: למה בכלל צריך להמיר בין סוגי השמרים השונים?
על הסיבה לכך שנדרש להשתמש בכמויות שונות עבור כל סוג שמרים, ניתן לקרוא בהרחבה בפוסט מה ההבדל בין שמרים יבשים לשמרים טריים: כל מה שצריך לדעת על ההבדל בין סוגי השמרים.
בקצרה, הסיבה לכך נובעת מריכוז שונה של תאי שמרים בכל סוג שמרים:
- שמרים טריים (Fresh Yeast): מכילים כ-70% מים וכ-30% תאי שמרים.
- שמרים יבשים פעילים (Active Dry Yeast): מכילים כ-8% מים וכ-92% תאי שמרים.
- שמרים יבשים אינסטנט (Instant Dry Yeast): מכילים כ-3% מים וכ-97% תאי שמרים.
מכאן, הרציונל פשוט: ככל שהשמרים "מרוכזים" יותר, כלומר, ככל שהם מכילים ריכוז גבוה יותר של תאי שמרים, כך "כוח התפחה" שלהם יהיה גדול יותר (על אותו משקל שמרים).
כפי שניתן לראות, שמרים יבשים אינסטנט הם בעלי ריכוז תאי השמרים הגדול ביותר, לכן נדרש להשתמש בפחות מהם. שמרים טריים לעומת זאת, הם בעלי ריכוז תאי שמרים נמוך בהרבה, לכן נדרש להשתמש ביותר מהם.
במילים פשוטות: גרם אחד של שמרים יבשים אינסטנט (המרוכזים ביותר) יתפיח את הבצק מהר יותר לעומת גרם אחד של שמרים יבשים פעילים (מעט פחות מרוכזים), והרבה יותר מהר לעומת גרם אחד של שמרים טריים (הכי פחות מרוכזים).
מסיבה זו, כשעושים שימוש בסוגים שונים של שמרים, חשוב לבצע המרה נכונה, בכדי שפעילות השמרים בבצק תהיה בהתאם למצופה ולרצוי.
שמרים יבשים בישראל
חשוב לדעת שהשמרים היבשים שנמכרים בארץ הם שמרים יבשים אינסטנט בלבד – בישראל לא נמכרים שמרים יבשים פעילים.
זה כולל גם את המוצר של שמרית בעל השם המטעה "שמרים יבשים אקטיביים", וכן את השמרים היבשים של חברת קאפוטו שמסווגים כ"אקטיביים" – בשני המקרים מדובר על שמרים יבשים אינסטנט.
בכדי להבין כיצד ניתן לזהות ולהבדיל בין סוגי השמרים השונים, ראו את הקישור לפוסט על ההבדל בין סוגי השמרים, שצורף מעלה.
איך לבצע המרה בין סוגי השמרים השונים
ההמרה בין סוגי השמרים היא פשוטה ביותר. כל שנדרש הוא להבין את יחסי ההמרה ביניהם.
משום שבישראל נמכרים רק שמרים יבשים אינסטנט, הנחיות ההמרה בהמשך הסעיף לא כוללות שמרים יבשים פעילים.
בכדי להמיר שמרים טריים לשמרים יבשים אינסטנט:
- נדרש להשתמש בכשליש שמרים יבשים, כלומר לחלק את הכמות השמרים הטריים ב-3.
- לדוגמה: 5 גרם שמרים טריים יהפכו לכ-1.6 גרם שמרים יבשים אינסטנט.
בכדי להמיר שמרים יבשים אינסטנט לשמרים טריים:
- נדרש להשתמש ב-פי 3 שמרים טריים, כלומר, להכפיל את כמות השמרים היבשים אינסטנט פי 3.
- לדוגמה: 2 גרם שמרים יבשים אינסטנט יהפכו ל-6 גרם שמרים טריים.
טבלת המרה בין שמרים טריים ליבשים
לפניכם טבלת המרה בין שמרים יבשים לטריים, עבור כמויות שמרים סטנדרטיות, בגרמים, כפיות וכפות.
עבור שמרים טריים, אין עמודת כפיות/כפות. זאת משום שלעומת שמרים יבשים שמגיעים כגרגרים, שמרים טריים מגיעים כ"גוש" שלא ניתן לכמת באופן מדויק בצורה נפחית (משום שהוא אינו ממלא את כל נפח הכף/כפית), אלא רק במשקל.


ייעוץ והדרכה אישיים בנושאי פיצה ואפייה דרך הוואטסאפ
רוצים לשאול אותי שאלות ולקבל הדרכה אישית, מקצועית וממוקדת, באופן ישיר דרך הוואטסאפ? עכשיו זה אפשרי!
מחפשים ציוד להכנת פיצה?
בעמוד המוצרים של פיצהלאב תמצאו קישורים לרכישת ציוד מומלץ להכנת פיצה מהארץ או מחו"ל.