קרקר סטייל פיצה

פיצהלאב » האנציקלופיצה » קרקר סטייל פיצה

מה זה קרקר סטייל פיצה, מה המאפיינים וההיסטוריה שלה, מה לצפות כשאוכלים אותה ואיך מכינים אותה באופן כללי? בפוסט הזה תמצאו את כל המידע על הקרקר סטייל פיצה

מתוך: המדריך האולטימטיבי לסוגי פיצות

רקע כללי ומאפיינים של קרקר סטייל פיצה

הקרקר סטייל, כשמה כן היא, מזכירה במרקם שלה קרקר – דקה וקריספית. הקרקר סטייל מאגדת תחתיה מספר תת-סוגי פיצות, כדוגמת הטונדה רומאנה והבר/טאברן סטייל פיצה, ונפוצה בעיקר ברומא ואזור המערב התיכון של ארה"ב, אך לא רק. התוספות על הפיצה משתנות בהתאם לסוג הספציפי והן לרוב מינימליות, מה שגורם לה להיות מאוד קלה ו"נוחה" לאכילה. היא יכולה להגיע בצורה של עיגול או ריבוע.

בישראל, 'פיצה עגבניה' היא דוגמה לקרקר סטייל פיצה.

שורשים והיסטוריה

כמו סוגי הפיצות הקודמים, גם השורשים של הקרקר סטייל מגיעים מאיטליה, ובאופן ספציפי, מרומא של תחילת המאה ה-20 והטונדה רומאנה – פיצה דקה וקריספית שעשויה מבצק פשוט, נפתחת עם מערוך ונאפית בחום גבוה בתנור עצים. עם הזמן, הטונדה רומאנה צברה פופולריות באיטליה, ובסופו של דרך, איך לא, גם היא נדדה לארה"ב ביחד עם מהגרים מאיטליה.

למה לצפות כשאוכלים קרקר סטייל פיצה?

ראשית, למרקם של קרקר כמובן – מדובר בפיצה דקה מאוד עם תחתית קריספית, וכתלות בסוג הספציפי, לפעמים ללא שוליים כלל (התוספות מכסות את כל הפיצה). בגלל עובי הבצק והתוספות המינימליות, הקרקר סטייל נורא קלה לאכילה, ומתאימה מאוד כמנה ראשונה או חטיף למסיבות, ארוחות חג ואירועים חברתיים אחרים.

הכנה של קרקר סטייל פיצה

בשביל להגיע לעובי הדק מאוד שלה, הקרקר סטייל נפתחת עם מערוך, כשהמהדרין (בעיקר פיצריות בארה"ב) משתמשים במכונה אוטומטית לרידוד/שיטוח הבצק לקבלת עובי מינימלי. כתלות בסוג הפיצה הספציפי, היא נאפית עם או בלי תבנית, כשהאפייה היא בתנור רגיל או תנור עצים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *