לחם שטוח (פוקאצ'ה)

פיצהלאב » האנציקלופיצה » לחם שטוח (פוקאצ’ה)
תמונה של סלייסים של פיצה אל טליו

מתוך: המדריך האולטימטיבי לסוגי פיצות

רקע כללי ומאפיינים של לחם שטוח

באופן כללי, מדובר על הבסיס לכל פיצה שאנחנו מכירים כיום – לחם שטוח העשוי מקמח, מים, שמרים ומלח, עם תוספות משתנות, שנאפה בדרכים שונות, והיה קיים באיטליה (ובמקומות אחרים בעולם) עוד מימי קדם – הרבה לפני שהמושג "פיצה" נכנס למילון. הלחם השטוח (האיטלקי) הכי נפוץ הוא הפוקאצ'ה.

שורשים והיסטוריה

במקרה של לחמים שטוחים, מדובר על היסטוריה שהולכת הרבה הרבה אחורה, והיא חומר לפוסט נפרד משל עצמו. בהקשר של פיצה, כפי שניתן להבין, לחמים שטוחים היוו את הבסיס האבולוציוני לפיצה שאנחנו מכירים היום, כשהנאפוליטנים טוענים שהמציאו את ה"פיצה" (לפני שנקראה פיצה) עוד לפני מסעותיו של מרקו פולו, אי שם במאה ה-13. 

הדיון בנושא הוא ארוך וסמנטי – האם בכלל ניתן לקרוא ללחם שטוח "פיצה" (לדעתי כן)? ואם כן, איך ניתן לדעת מה המקור שלו (ובהתאם של הפיצה), שכן לחמים כאלו עם תוספות עליהם נאפו בימי קדם לא רק באיטליה, אלא גם מחוצה לה? ברשותכם, נשאיר את הדיון הזה לפעם אחרת 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *