פיצה פינסה

פיצהלאב » האנציקלופיצה » פיצה פינסה

מה זה פיצה פינסה, מה המאפיינים וההיסטוריה שלה, מה לצפות כשאוכלים אותה ואיך מכינים אותה באופן כללי? בפוסט הזה תמצאו את כל המידע על הפיצה פינסה

מתוך: המדריך האולטימטיבי לסוגי פיצות

רקע כללי ומאפיינים של פיצה פינסה

התלבטתי אם להכניס את הפינסה לרשימת סוגי הפיצות, אבל בגלל שזה סוג פיצה יחסית חדש שצובר פופולריות לאחרונה, כנראה שהוא שווה אזכור. 

הפינסה (ידועה גם כ'פינסה רומאנה'), גם היא פיצה רומאית, היא סוג פיצה יחסית חדש שצובר פופולריות לאחרונה. השם "פינסה" מגיע מהמילה הלטינית "ללחוץ" או "לשטח", שזו… הפעולה בה משתמשים בהכנה של הפינסה.

הפינסה בבסיסה היא פיצה פאלה, והיא זהה לה כמעט לחלוטין. על פי הרומאים, המתכון המקורי של הפינסה קיים כבר מעל 2000 שנה, אך ה"לידה מחדש" שלה התרחשה בשנת 2016 על ידי משפחת די מרקו, משפחת אופים רומאית ותיקה, שגם הקימה את "הארגון הרשמי של פיצה פינסה" ורשמה את הפינסה כסימן מסחרי, בניסיון מעניין "לחקות" את הרגולציה סביב הפיצה הנאפוליטנית.

בדומה לנאפוליטנית, בכדי לקרוא לפינסה "אותנטית", צריך לעמוד בהוראות הכנה מדויקות שמפורסמות באתר האינטרנט של הארגון (כרגע, רק באיטלקית). שוב בדומה לנאפוליטנית, פיצריות שרוצות להשתמש בשם "פיצה פינסה", חייבות לעבור מבחנים ולהיות רשומות בארגון הרשמי, אחרת, הן יכולות להשתמש רק בשם "פאלה רומאנה" (הפינסה מוגנת בסימן מסחרי, זוכרים?)

אז מה בכל זאת מבדיל את הפינסה מהפאלה? בעיקר (רק) תערובת הקמחים הייחודית שנמכרת באופן בלעדי על ידי משפחת די מרקו: תערובת שמורכבת מקמח חיטה, קמח סויה, קמח אורז ומחמצת מיובשת. אם לא נעשה שימוש בתערובת הספציפית הזאת, אז "רשמית" זו לא פיצה פינסה. בנוסף, ההכנה של הבצק והאפייה עצמה הן מעט שונות (ראו סעיף הכנה).

כיום, הפינסה צוברת פופולריות בתוך איטליה ומחוצה לה, כשכבר יש מעל 7000 "פינסיורים" שעברו הכשרה רשמית על ידי הארגון הרשמי ומשפחת די מרקו.

למה לצפות כשאוכלים פיצה פינסה?

מבחינת הביס – דומה עד זהה לפאלה. האחוזים הבודדים של קמח האורז ובעיקר הסויה נותנים מרקם וטעם מעט שונים. לטעמי המחמצת המיובשת לא מוסיפה יותר מדי לטעם.

הכנה של פיצה פינסה

כאמור, לפינסה יש הוראות הכנה מדויקות שמפורסמות על ידי הארגון הרשמי:
הקמח חייב להיות תערובת הקמחים המקורית של משפחת די מרקו (אבל אפשר להשתמש גם ב"סתם" תערובת – 8% קמח אורז ו-2% קמח סויה מתוך סך הקמח).
אחוז המים חייב להיות 80% בדיוק, עם 1.5-2% מלח ו-1-1.5% שמן זית.
גודל הכדורים יהיה בין 130-250 גרם, והבצק חייב לתפוח לפחות 24 שעות ועד 96 שעות.

בדומה לפאלה, הפתיחה של הבצק תתבצע על ידי טפיחה עם האצבעות מפנים החוצה לשם יצירה של כיסי אוויר. 

האפייה תהיה אפייה כפולה, כ-5 דקות במצטבר על כ-300 מעלות (עם המתנה בין לבין עד שהבצק יתקרר), כשלפני האפייה הסופית מוסיפים את התוספות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *