מחורר פיצה

פיצהלאב » האנציקלופיצה » מחורר פיצה
תמונה של דוקר/מחורר פיצה

מתוך: מדריך הציוד להכנת פיצה ביתית

למה משמש מחורר פיצה 

מחורר פיצה (באנגלית: 'Docker') מורכב מגלגלת עליה הרבה פינים מתכתיים והיא משמשת לחירור ו"עגינה" של כל שטח הבצק. חירור הבצק נועד למנוע יצירה של כיסי אוויר במהלך האפייה, בעיקר בבצקים יחסית דקים. חשוב לציין שלא כל סוג פיצה נרצה לחורר, אלא בעיקר פיצות מסוג קרקר סטייל. קיימים מחוררים מפלסטיק וממתכת (אלומיניום/פלדת אל-חלד) – אם אתם צריכים מחורר, אני ממליץ על מחורר ממתכת עם פינים יחסית עבים שבאמת "יחורר" את הבצק, ולא רק יעבור עליו ו"יסמן" אותו. מחוררים ממתכת לרוב גם יהיו יותר איכותיים ונוחים לעבודה (גלגלת רציפה שמתגלגלת בקלות על הבצק, פינים שלא מתעקמים על הבצק, ידית אחיזה נוחה).

שימושים נוספים

אין עוד שימושים שאני מצליח לחשוב עליהם.

תחליפים

אפשר לחורר את הבצק בעזרת מזלג, אך חשוב להקפיד על חירור אחיד לכל רוחבו ואורכו של בסיס הפיצה (חוץ מהשוליים).

איפה קונים מחורר פיצה

ניתן לרכוש דרך עמוד המוצרים של פיצהלאב, או לחלופין בחנויות אפייה למיניהן (יקר) או בחלק מחנויות הסטוק (זול).