שמרים יבשים פעילים (Active Dry Yeast)

פיצהלאב » האנציקלופיצה » שמרים יבשים פעילים (Active Dry Yeast)
תמונה של שמרים יבשים אינסטנט/פעילים

שמרים שעברו תהליך ייבוש. גודל הגרגרים של שמרים יבשים פעילים גדול יותר משל שמרים יבשים אינסטנט. שמרים יבשים פעילים צריך “להפעיל” מחדש (להשיב להם את הלחות על מנת שיוכלו להתחיל לעבוד) לפני השימוש על ידי השרייה במים חמימים (כ-40 מעלות) למשך כ-10 דקות. לאחר ההשריה, ניתן להוסיף אותם ישירות לשאר חומרי הבצק. אי-הפעלה של השמרים לפני ההוספה למתכון תפגע בפעילות שלהם ובאופן ישיר גם בתפיחה של המאפה.

שמרים יבשים פעילים מכילים כ-8% לחות ויש להם חיי מדף של כשנה.

לקריאה בהרחבה: