מוצרלה טרייה

פיצהלאב » האנציקלופיצה » מוצרלה טרייה

מוצרלה טרייה ("מוצרלה לחה") היא גבינת מוצרלה בעלת אחוז לחות גבוה (60-70%) שמגיעה בצורה של כדורים בתוך תמיסת מי מלח / חלבון גבינה ובמשקל 80-100 גרם לכדור. המרקם של המוצרלה הטרייה חלק וקרמי, עם טעם עדין ו"חלבי" יותר לעומת מוצרלה יבשה.

התכונות של מוצרלה טרייה באפייה של פיצה:

  • בשל הלחות הגבוהה שבה, היא תימס מהר יותר לעומת מוצרלה יבשה
  • מוצרלה טרייה תיצור שכבה מיימית על הפיצה (תלוי כמה סוננה מראש ממים)
  • בהמשך לסעיף הקודם, המוצרלה הטרייה פחות מוצלחת בהחזקה של תוספות (התוספות "יחליקו" על הרוטב)
  • המוצרלה הטרייה תשחים פחות ממוצרלה יבשה, ולרוב תישאר במרקם קרמי וצבע לבן

מוצרלה טרייה היא הגבינה היחידה בה משתמשים באופן מסורתי להכנה של פיצה נאפוליטנית, אך ניתן להשתמש בה גם בסוגי פיצה אחרים בהם נרצה את התכונות הנ"ל. כמו כן, זה סוג המוצרלה שנעשה בו שימוש למנות כמו סלט קפרזה או כתוספת בסנדוויצ'ים שונים.

לקריאה בהרחבה על גבינת המוצרלה, הסוגים השונים שלה ואיך להשתמש בה על פיצה, ראו פוסט גבינה לפיצה – המדריך המלא (סוגי מוצרלה לפיצה, שימוש נכון, ועוד דברים שכדאי לדעת).

.