מוצרלה יבשה (נקניק מוצרלה)
מוצרלה יבשה היא סוג של גבינת מוצרלה עם תכולת לחות נמוכה (45-52%). המוצרלה היבשה מגיעה לרוב בצורה של גוש "נקניק" ארוך. הטעם שלה יהיה לרוב יותר חזק ומלוח לעומת המוצרלה הטרייה.
התכונות של מוצרלה יבשה באפייה של פיצה:
- בשל הלחות הנמוכה שבה, יקח יותר זמן עד שהיא תימס
- מוצרלה יבשה תיצור שכבה יותר אחידה עם מרקם "מוצק" ויבש לעומת מוצרלה לחה שתיצור מרקם יותר לח/מיימי
- בהמשך לסעיף הקודם, היא יותר מוצלחת בהחזקה ושמירה על התוספות שעל הפיצה ("תתפוס" אותן במקום כך שלא יחליקו)
- מוצרלה יבשה תשחים מהר יותר לעומת מוצרלה טרייה
מוצרלה יבשה (מגורדת, חתוכה או פרוסה) היא הבחירה הטבעית עבור הרבה סוגי פיצה (בעיקר מארה"ב).
לקריאה בהרחבה על גבינת המוצרלה, הסוגים השונים שלה ואיך להשתמש בה על פיצה, ראו פוסט גבינה לפיצה – המדריך המלא (סוגי מוצרלה לפיצה, שימוש נכון, ועוד דברים שכדאי לדעת).