אקדח טמפרטורה (Infrared Thermometer)

פיצהלאב » האנציקלופיצה » אקדח טמפרטורה (Infrared Thermometer)
תמונה של אקדח טמפרטורה

מתוך: מדריך הציוד להכנת פיצה ביתית

למה משמש אקדח טמפרטורה 

אקדח טמפרטורה משמש לבדיקת טמפרטורת משטח האפייה עליו אופים את הפיצה. האקדח עובד על ידי בדיקה של כמות החום המוחזרת מהמשטח (אמיסיביות) והמרתה לקריאה של טמפרטורה. רוב המשטחים (אבני פיצה וחומרים אורגניים) הם עם רמת אמיסיביות של 0.95 (זו רמת האמיסיביות שהאקדח מגיע איתה מהמפעל); אם משתמשים במשטחים אחרים (פלדה/נירוסטה), צריך לכייל את רמת האמיסיביות של האקדח על מנת לקבל קריאה נכונה (פלדה: 0.8-0.95, נירוסטה: כ-0.6). טמפרטורה של משטחים מבריקים (כדוגמת נירוסטה או אלומיניום עם גימור מבריק) קשה מאוד לקרוא כמו שצריך מכיוון שקרן הלייזר "מוחזרת" מהמשטח כך שמה שנמדד בפועל הוא לא ב-100% המשטח אותו אנחנו רוצים למדוד.

מי צריך אקדח טמפרטורה? כל מי שרוצה לוודא שמשטח האפייה חומם כראוי (חשוב מאוד!) לפני אפיית הפיצה.
חשוב לציין שההבדל בין דגמים יקרים וזולים של אקדחי טמפרטורה הוא שולי עד לא קיים, ואין שום סיבה "להשקיע" מעבר לכ-70 ש"ח באקדח טמפרטורה.

שימושים נוספים לאקדח טמפרטורה

ניתן להיעזר באקדח טמפרטורה בשביל לדעת פחות או יותר מה הטמפרטורה באזור מסויים (לדוגמה מדידה של משטח השיש); מעבר לזה, אין לו עוד הרבה שימושים.

תחליפים לאקדח טמפרטורה

אין.

איפה קונים אקדח טמפרטורה

ניתן לרכוש דרך עמוד המוצרים של פיצהלאב.

לקריאה נוספת: