מילון פיצה

אל-ציסטאין (E920)

פיצהלאב » האנציקלופיצה » אל-ציסטאין (E920)

אל-ציסטאין (L-Cysteine) הוא משפר אפייה שמתפקד כמרכך בצק. בכמויות מבוקרות, אל-ציסטאין יפרק את הקשרים בין החלבונים יוצרי הגלוטן, מה שיגרום לפירוק הגלוטן ולבצק רך יותר ובעל פלסטיות (יכולת הימתחות) גבוהה יותר. הוספה של אל-ציסטאין לקמח (ברמת טחנת הקמח) נועדה על מנת לסייע לקמח ליצור בצק יותר נוח לעבודה ולעיצוב.

אל-ציסטאין מסומן בסימון E920.